28 oktober 2016

Info-middag vrouwelijke vorm van hartfalen

Hart- en vaatziekten zijn nog steeds doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen, terwijl de signalen dat er iets mis is met het hart toch pas laat worden herkend. Om dit te veranderen is onderzoek noodzakelijk om de vrouwelijke vorm van hartfalen eerder te herkennen en de behandeling beter af te kunnen stemmen op de behoefte van vrouwen.

Dr. Blanche Schroen en dr. Vanessa van Empel leiden binnen het Maastricht UMC+ het onderzoek naar diastolisch hartfalen, een kwaal die met name bij vrouwen voor komt.
Zij willen u graag uitnodigen voor een speciale middag rondom dit onderzoek. Het is een unieke kans om een kijkje in de keuken te nemen bij dit onderzoek en meer te weten te komen over deze aandoening en de behandeling ervan.

De info-middag wordt georganiseerd door bovengenoemde onderzoekers in samenwerking met HFL hart- en vaatziekten, onderdeel van het fondsenwervend bureau van Maastricht UMC+. De middag zal bestaan uit een ontvangst met koffie en vlaai, een presentatie over het onderzoek en een kleine informatiemarkt.

Datum, tijdstip en locatie van de info-middag 'Vrouwelijke vorm van hartfalen':
• woensdag 30 november 2016
• aanvang: 11.00 uur (tot ca. 13.30 uur)
• Maastricht UMC+ (voorheen AZM)

De info-middag is gratis te bezoeken (vrije giften zijn uiteraard welkom), maar aanmelden is wel noodzakelijk.
Aanmelden kan op twee manieren:
• Stuur een e-mail naar s.voorzee@hfl.nl
• Bel naar 043 - 4077364

Na uw aanmelding ontvangt u tijdig meer details over de exacte locatie, waar u zich die dag kunt registeren.
We hopen u op 30 november te mogen begroeten.